Voetproblemen 1

Eelt:

Eelt is een plaatselijke verdikking van de bovenste laag van onze huid, de hoornlaag.
Eelt wordt meestal veroorzaakt door overmatige druk en wrijving. Onder normale omstandigheden schilfert de hoornlaag aan de buitenkant regelmatig af. Door celdeling in de onderste laag van de opperhuid groeit de huid weer aan. Wanneer de door druk de huidschilfers niet naar buiten weg kunnen ontstaat er eeltvorming.

Een dun laagje eelt is een natuurlijke bescherming van onze huid maar als er een abnormale verdikking van eelt plaats vind, kan dit op den duur pijnlijk worden en een branderig gevoel geven. Dit komt vooral voor onder de bal van de voet en onder de hiel.

Behandeling:Al het overtollige eelt wordt door uw pedicure weggesneden en daarna glad gefreesd.

Likdoorns:

Een likdoorn is een naar binnen gegroeide, verharde eeltkern. Over het algemeen wordt een likdoorn in een eeltplek gevormd. Wanneer de dode cellen (eelt) niet meer naar buiten wegkunnen door druk van buitenaf, gaat het eelt in plaats van naar buiten zich een weg naar binnen zoeken.
Wanneer het zover terug in de huid is gegroeid en het komt tegen een van de vele zenuwuiteinden, zal dit zich uiten in een steek van pijn.

Behandeling:
Al het overtollige eelt wordt door uw pedicure verwijderd zodat de plek pijnvrij is. Indien de plaats toch nog wat pijnlijk aanvoelt wordt deze drukvrij gelegd, uw pedicure heeft hier diverse middelen voor beschikbaar.

Oorzaak:
De oorzaak van het ontstaan van likdoorns is meestal het dragen van verkeerde schoenen of standafwijkingen van de voet en de tenen.

Aanbieding / Actie

Binnenkort meer informatie.

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) This endpoint requires the 'manage_pages' or 'pages_read_user_content' permission or the 'Page Public Content Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS for details.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.