Voetproblemen 2

Ingroeiende nagel:

Deze aandoening komt vaak voor aan de grote tenen Een ingroeiende nagel heeft een nagelrand of nagelpunt die in de nagelplooi drukt en daardoor pijnklachten geeft. Hierdoor kan er ook eeltvorming in
de nagelplooi ontstaan. In een volgende fase zal de nagel de huid binnendringen en hier een ontsteking veroorzaken. Zo’n ingegroeide nagel is meestal erg pijnlijk.

Behandeling:
In de eerste fase kan de pedicure de nagel als volgt behandelen: Eerst wordt de nagelplooi goed schoongemaakt. Daarna wordt de nagelkant met de frees iets afgevlakt. Als laatste wordt de nagel drukvrij gelegd om de groei in goede banen te leiden.

Oorzaken:
Het verkeerd knippen van de nagel, door de hoeken weg te knippen, of door het te kort knippen. Te kleine schoenen. Een bolle nagel. Standafwijking van de teen.

Advies:
Knip de nagel niet te kort en met de ronding van de teen mee. Zorg voor voldoende teenruimte in de schoenen. Wanneer een bolle nagel de oorzaak van de aandoening is kan een nagelbeugel overwogen worden om de vorm te corrigeren.

Zweetvoeten:

Deze aandoening berust op een verhoogde zweetafscheiding.
Dit kan plaatselijk zijn aan bijvoorbeeld de handen en voeten of het kan over het gehele lichaam voorkomen. Bij zweetvoeten speelt vaak de voetbekleding een belangrijke rol.

Advies:
Het dragen van alleen leren schoenen. Schoenen afwisselen. Draag kousen en sokken die vocht kunnen opnemen, bij voorkeur van wol of katoen. Het regelmatig nemen van wisselbaden. Gebruik deodorants of absorberende poeders voor de voeten deze zijn verkrijgbaar bij uw pedicure.

Schimmelnagels/Voetschimmel:

We zijn altijd in contact met schimmels die in principe besmettelijk zijn. Huisstof bijvoorbeeld bevat vaak grote hoeveelheden schimmelsporen. Toch krijgt niet iedereen een schimmelinfectie. De een blijkt er veel gevoeliger voor te zijn dan de ander. De voornaamste bronnen van infectie zijn: zwembaden, douches van sporthallen en sauna’s. Ook door het passen van schoenen kan men een schimmelinfectie oplopen.

Een schimmelnagel heeft een doffe, brokkelige nagelplaat en kan muf ruiken. De nagel kan geel/bruin verkleuren en kan geheel of gedeeltelijk loslaten De oorzaak is een schimmelinfectie.

Huidschimmel aan de voet wordt ook wel zwemmerseczeem genoemd en begint meestal tussen de tenen. Soms jeukt het en kan er een onaangename geur ontstaan. Vervolgens kunnen zich kloven gaan vormen en kan het pijn gaan doen. Van uit de tenen kan de schimmel zich verder uitbreiden over de tenen, de voetrug en voetzool.

Behandeling:
De pedicure behandelt een schimmelnagel door hem zo dun mogelijk te frezen en de nagelomgeving goed schoon te maken. Buiten de behandelingsmogelijkheden door de huisarts zijn er tal van schimmeldodende producten te koop. Pedicure praktijk ‘Good 4 Your Feet’ geeft hierbij de voorkeur aan de natuurlijke behandeling.

Advies:
Om herbesmetting te voorkomen is het belangrijk om ook de sokken en de schoenen met een schimmeldodend middel te behandeling. Gebruik zo min mogelijk zeep bij het wassen van de voeten. Droog tussen de tenen goed af. Draag altijd slippers in zwembad en sauna.

Aanbieding / Actie

Binnenkort meer informatie.

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) This endpoint requires the 'manage_pages' or 'pages_read_user_content' permission or the 'Page Public Content Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS for details.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.